Over Praktijk Ensō

Een warm welkom

Maak een afspraak

Met aandacht balans brengen in lichaam en geest

Ik heb erkende opleidingen gevolgd, waaronder Klassieke Chinese Acupunctuur aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai, Westers Medisch Basis aan de School voor Homeopathie, de Toyohari opleiding onder leiding van Stephen Birch sensei en Junko Ida sensei, de docentenopleiding aan de Nederlandse School voor Do-In met Anushka Hofman, de Ademcoach opleiding met Annette Weers, de kaderopleiding Sjamanisme met Roelien de Lange en het Toyohari Advanced Training van de European Branch Toyohari Association. Sinds 2020 vervul ik de rol van Academic Dean voor de Nederlandse Toyohari Vereniging.

Sinds 2001 heb ik mijn praktijk gehouden in Alphen aan den Rijn en Nieuw-Vennep, waar ik samenwerkte met de Verloskundigen Praktijk Haarlemmermeer. Gedurende meerdere jaren heb ik tevens samengewerkt met de Praktijken Acupunctuur Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Badhoevedorp in het Medisch Centrum de Pionier. Sinds juni 2018 tot op heden ben ik gevestigd in Leiden.

Toyohari is letterlijk vertaald "Oost Aziatische naaldtherapie" ontwikkeld door blinde acupuncturisten in Japan waarbij verfijnde naaldtechnieken gebruikt worden die geheel pijnloos zijn. Een groter ontspanningsgevoel ontstaat omdat er amper naalden door de huid gaan.

Mijn passie omvat ook het werken met kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Op scholen en yogastudio's verzorg ik thematische workshops en gastlessen over Do-In, Qigong, Meridiaantherapie, Pre-Birth en Shonishin voor kinderen. Daarnaast geef ik ook privésessies Do-In. Als medeoprichter van Do-In & Klank bied ik ABC-trainingen aan, met diverse programma's die gericht zijn op Adem, Beweging en Connectie.

Ik hecht grote waarde aan het verdiepen en verbreden van mijn vakkennis. Om de kwaliteit te waarborgen, neem ik regelmatig deel aan nascholingen en seminars in Nederland, Europa en Japan, en ben ik geregistreerd als Toyohari Academic Practitioner. Mijn praktijk is aangesloten bij zowel de Nederlandse Toyohari Vereniging (NTV) als de European Branch of the Toyohari Association (EBTA).

Tijdens mijn consulten neem ik extra tijd om aandacht te besteden aan de mentale en emotionele aspecten van het herstelproces. Dit gebeurt altijd in een omgeving van vertrouwen, veiligheid en persoonlijke toewijding. Voel je van harte welkom. 

Warme groet,

Katya Polhaupessy

Acupunctuur Toyohari

Acupunctuur Toyohari

Lees meer
Ademcoach

Ademcoach